2022-09-25
|✏️環境: 8/10|✏️位置: 6/10|✏️選擇性: 6/10|✏️價錢: aound $150/person|✏️推介: 有風趣既琴手個時就值得一黎 |✏️Suggest walk in |✏️特別留意: 可以簡星期 5/6 after lunch 有駐場歌手既時間講古佬 STORY TIME :Introduce our protagonist today ! 今日既主角係 "JEN" <<< 大概係咁既讀音。 Brunch time 小貓三四隻,2點零去到高街,附近係好多咪標位架! 不過前提係你好彩既話… 好啦,今次係斜路鬼屋個面行返落黎,雖然間唔時都會過黎,不過就真係係高街搵野食,今次行到中段電梯位個度望落去,有個外國人係度自彈自唱,今日個feeling就係想relax下,咁就落去睇下啦,跟住間餐廳見佢可以坐外面,就問佢可唔可以坐對外個度,不過比人reserve左,好彩既係門邊仲有張細枱仔,都係對外既,咁梗係坐個度啦。諗住R下歌聽,似去左外國咁,有人會係外面賣下藝咁,點知order完野食,我以為賣藝個個就係餐廳拎左張椅,坐正係門口度繼續又彈又唱,OH YEA
講古佬 STORY TIME :
諗住R下歌聽,似去左外國咁,有人會係外面賣下藝咁,點知order完野食,我以為賣藝個個就係餐廳拎左張椅,坐正係門口度繼續又彈又唱,OH YEAH,原來係餐廳駐場歌手,係幾有FEEL。佢好風趣架,唱唱下突然間飆高音唱到走晒音咁款,跟住佢話話,呢PART係女音黎,我已經好努力架啦唱得 XD,跟住就中場休息,同佢傾計,原來佢好大年紀架啦,係香港享受下生活,活在當下,好開心。可以有排講,不過係唔係應該講返野食先..
今日首先order 左個 "南瓜包",其實係幾好食,上面D粒粒果籽焗完之後好好食,不過唔係一睇落以為佢係流心咁,係硬硬的,脆脆的。
包係幾好食,都係高質野,不過係香港,發展得越黎越多地方都好多高質面包,但如果呢,係近呢頭,又想買包,呢間係幾好既選擇
* 佢係可以就咁入去買包 & 酒
|✏️推介:|✏️推介:
之後又叫左個 經典班蘭迪蛋面包薯仔配HAM同菜..薯仔好好食,ham 好似係25年,um..見仁見智啦
之後仲叫左法式多士,好好食架都,軟林林,係我影得黑馬馬,人地係幾靚仔既,仲配三隻唔同既蜜糖,ER..我無影。
我會建議用最深色個隻,因為試過用普通蜜糖食落反而係酸酸地,個人口味,自已慢慢試。
最最最後,我唔知點解食住面包聽住歌,突然又叫左支酒,所以食個brunch要千幾蚊,但唔計支酒以上價格都係400蚊左右,聽住歌食下brunch,係有feel既,唔係都唔會無啦啦開酒咁疏乾。
BTW,我覺得係 0 service,態度係...哦..好..係..嗯..個隻,而且佢地本身係唔少酒賣,有大大個酒櫃,但係係酒方面係十問...未到九,七唔知啦,話到比你聽邊幾隻多人買囉..