餐廳: 牛角次男坊 (荃灣廣場)
資訊:

2020-03-13 444 瀏覽
每次經過都見好多人排隊,晚市6點半左右,趁未多人去食。而家外賣更加有優惠添。入座前要量體溫,可以揀好位,睇岩食咩之後,先去收銀處落order,等職員送餐,好似semi自助形式。叫左牛角次男坊丼配鴨肝定食($139),豚丼配穴子定食($98)。食物堆到好高,好似一座山咁,好吸睛。首先,鴨肝外皮煎到夠脆,咬開啖啖油脂香味,唔會油膩。牛肉起碼有10多塊,每塊既size都唔細,而且唔係薄切,所以好滿足。加埋牛肉燒汁一齊配飯食,一流。有大量蔥絲,感覺清新。個豌唔大但夠深,所以食食下都幾飽。可以揀普通豚丼或者有配穴子既定食。穴子一大條放係面,有噱頭。穴子燒完好香,唔會有骨,啖啖肉,而且肥美算厚肉。而豚肉肉味重,亦都係每片都厚。仲有紫菜絲係飯上面,同樣有大量蔥絲。定食跟一個前菜,及飲品。前菜係中華沙律,清爽正常。而飲品可以係道地解茶/汽水。整體,menu仲有好多款巨丼可以揀,不定時會有新丼推出。輕鬆舒服食dinner。

叫左牛角次男坊丼配鴨肝定食($139)豚丼配穴子定食($98)
牛角次男坊丼配鴨肝定食

豚丼配穴子定食