2019-10-30
今日翻學校見下啲老師,順便同朋友去聚一聚,最後揀咗位於長沙灣既Second Bite佢既位置相對偏僻係斜路中間,但外表非常獨特係酒吧風格,一入去左手邊既Bar枱非常靚非常推薦佢哋既鐵板餐份量非常多,我哋尋日就分別叫咗雜扒同芝士龍蝦牛柳粒經典港式雜扒餐強烈建議一定要食量多既人先好叫因爲份量認真好多,有2隻雞翼,2條腸,雞蛋,雞扒同豬扒,配菜方面有西蘭花,栗米,薯條同磨菇,醬汁我就揀咗黑椒汁,醬汁配料有紅椒青椒同洋蔥,全部用料都好充足有小小辣,豬扒同雞都好嫩芝士龍蝦牛柳粒龍蝦🦞非常多膏而且鮮甜,重點推薦牛柳粒,唔會話好多根,咬落去口感好軟,搭配個芥末汁好正,食到停唔到口,而且薯條同芥末汁都好夾,撈埋一齊食另外餐湯上菜既時候好熱有一粒粒粟米係裏面,餐包係牛角包🥐,野飲方面叫咗啤酒,提一提大家 like佢地某社交平台同share post有野飲送
經典港式雜扒餐
芝士龍蝦牛柳粒