2008-12-10 18 瀏覽
經落馬州從深圳回到香港。身在元朗區既我想食日本菜,很自然想起呢度,始終上次食過都幾滿意。加州反卷上次吃過一款又橙又綠既反卷,今次想番兜,可惜記錯了,以為是呢款。食物來到既時候,見到外面全是蟹子,而內裡全是蟹柳青瓜蛋絲這些不太吸引既料,真後悔...當然,難食極有限之餘,亦不會好味。炸軟殼蟹卷又是上次試過既菜式,是最喜歡最滿意的。不過今次不行了。等了將近廿分鐘才來,以為是即叫即製啦,點知軟殼蟹是溫溫吞吞,份量又極少,完全失望。雪場蟹壽司看勻整個餐牌,似乎只有這款蟹壽司。蟹肉拆得碎濕濕,兼且無味,加上外圍既紫菜已經稔左,心,真的沉了下來。三文魚沒有吃,不過朋友仔話份量少了之餘,亦無咁新鮮。蟹子沙律份量雖然同上次差唔多,不過青瓜已經不再食落索索聲,都唔知擺左幾耐。由於個沙律有五分四是青瓜,所以整體也不太滿意。今次食物既價錢同上次黎既時候好似無變,但質素真的差了很多。我明白出街食飯很多時都要睇timing,但今次黎既時間正值晚飯時間七點多,無理由樣樣食物都不滿意。若然呢個情況持續的話,應該不會再來了。唯一可讚的是,侍應添水添得很密。
經落馬州從深圳回到香港。

加州反卷

炸軟殼蟹卷

雪場蟹壽司

三文魚
沒有吃,不過朋友仔話份量少了之餘,亦無咁新鮮。

蟹子沙律

唯一可讚的是,侍應添水添得很密。