2017-06-06
朋友到來,食完午餐,想食甜品,經過這店,發現都很久沒來食,所以入去。環境很舒適,服務員態度好。但甜品質素差了點,沒有像以往好,可能太多甜品店舖,所以相比之下,變相差了。我們三個人叫了三個甜品,蛋白燉奶,芒果金寶,榴槤心太軟。蛋白燉奶(熱),食這甜品而且感覺店舖差了。最簡單的甜品,最能食出店舖。得個甜字芒果金寶(雲尼拿雪糕),下面全是餅乾,芒果夠甜唔酸,太普通又不太好食甜品,最搞笑還有奶配上,好似完全不配搭,因本身已經夠甜,還加練奶,有點甜得恐怖。賣相好似好靚,但食就不行。榴槤心太軟(雲尼拿雪糕),都好香榴槤味,個榴槤皮都好好食,但有點感覺榴槤色素太深色,應該加了點色素,好似唔夠原榴槤做的甜品。榴槤味道不太差,但都麻麻地好食,都係賣相夠特別。榴槤底下又有一片餅乾,底下又是雲尼拿雪糕,完全沒點新意。而且相片和真實雪糕有點距離對這店舖有點失望,差了很多,得個樣,但甜品絕對唔太附合現在甜品店舖要求。價錢又不太平,這價錢好食店舖多得很,我諗我下次一定不會再來食。
我們三個人叫了三個甜品,蛋白燉奶,芒果金寶,榴槤心太軟。