2015-08-06
其實已經食過一次,鴨腿黃薑飯。覺得份量唔多,而且又唔熱。都唔諗住再來!點知今日同個同事farewell,佢話要來呢間 。無辦法之下,為有再次光臨。叫左茄汁雞扒意,咖哩豬扒意,忌廉魚扒意,鴨腿黃薑飯同雲耳,百合,露筍炒意。全部都唔夠味,同事個個都要問佢額外拎多一啲汁。問個侍應攞汁的時候,佢仲話,其實夠汁𠺢,係啲意粉下面。但有個同事話,加左汁都係唔夠味。全部都普通野,只有個黃薑飯特別啲。其實都唔使來呢度食,茶記可能仲好過佢,又平啲。 我嗰個無汁的,為有落啲胡椒粉落去啦。但都係唔夠味。而且仲要將露筍換左啲什菌。早知係咁,我就唔叫呢個啦,我唔食菌的。 佢地飲左凍奶茶,呢度的特色。同事話好似用練奶整的,甜左啲。我就飲今日的特飲,香檸薏米水。得一片好好好薄的檸檬,無乜檸檬味。唔值得加3蚊。
題外話/補充資料:
侍應節奏慢到爆,反應又慢。隻手舉到無知覺都未發現你丫,唉。。。無下次