餐廳: 太興 (萬安商業大廈)
資訊:

餐廳: 太興 (萬安商業大廈)
資訊:

2022-03-08 2835 瀏覽
其實一般大型連鎖食肆我都好少寫食評嘅,因為通常質素都相對穩定,特別係早餐通常相對真係冇咩好講,而且相較之下我寧願晒啲心機去寫一啲比較細嘅舖頭,感覺上會比較有價值。但係今次嘅體驗真係應該係連鎖食肆黎講接近最差嘅體驗。最近好多舖頭都唔開啦,朝早中環更加係咁,咁就諗住求其食個早餐啦,首先嘢飲送錯,嘢食都係送錯,然後個扎肉米粉冇咗塊扎肉…其實都係得個一塊扎肉,碗米粉數埋其實都冇幾多樣材料都可以咁…雖然都冇幾多台客都可以係咁錯。不過算,但係佢補番塊扎肉俾我嗰陣,可唔可以係咁煮煮佢?成塊啲扎肉係凍㗎,真係唔知想點。然後睇返碗米粉,呢個嘢真係可以拎出嚟比佢個客嘅咩,首先個賣相就已經幾唔開胃,我一度懷疑係咪人哋食剩嘅。OK,我哋唔好睇樣,青豆裏面凍嘅,呢個係咩玩法?真係成件事感覺好差,雖然都唔會有乜嘢好嘢,但係呢個標準會唔會太低?講埋服務啦,我感受嗰度啲職員應該都幾唔開心,不過都係算啦,連鎖茶記黎姐

2022-03-05
$35 (早餐)