2023-04-02
今日想同大家分享三個劣食奇蹟🌚✨其實都經常幫襯,因為好近工作地方,雖然唔算超級滿意,但一路都算係正常標準,因為自己都唔算特別挑剔。但今日真係忍唔住開咗個Account喺度寫食評,亦都係最後一次幫襯。1️⃣首先今日好明顯係我自己柒咗,平時食蕃茄蝦意粉就實無死,因為蕃茄味既野比較易煮。今日屎窟痕叫嗰個香蒜青口炒意粉,即刻出事,首先啲意粉每條都係碎既,要用匙羹不黎食🤣食落係死鹹+唔知邊度黎既少少酸味(但都可能係心理作用),中肯講句青口數量係夠既,但咁簡單既香蒜炒意粉居然可以難食到咁都係奇蹟,如果要比較嘅話大家樂應該好食20倍。2️⃣另外平時飲開既Flat whit都算係標準,但今日都好似奶水咁,咖啡拉花當然都係冇啦,忍唔住望一望似係一個兼職嘅妹豬,想試吓玩咖啡機拉出來嘅作品,完全冇咖啡味,但當熱鮮奶咁飲都OK嘅,呢個係第二個奇蹟。3️⃣由於趕時間我都係當填飽個肚就走左,買單之前都忍唔住同個侍應講句今日啲意粉真係好難食,然之後第三個奇蹟黎啦,佢都幾大聲咁「哼」咁樣冷笑左一聲,眼尾都冇望過我。呢個故事教訓我哋,呢間嘢係睇彩數,你想劣食嘅話可以試吓好唔好彩遇到今日嘅廚師咖啡師侍應組合,或者係我唔好彩今日舖頭嘅
呢個故事教訓我哋,呢間嘢係睇彩數,你想劣食嘅話可以試吓好唔好彩遇到今日嘅廚師咖啡師侍應組合,或者係我唔好彩今日舖頭嘅人都跌watt,有啲嘢大家自己評論啦。