難得開返夜巿,又好耐冇食過又香又滑的合益泰腸粉,今日便入去再次品嚐啦!點知。。。😑平時我食開元朗的5蚊4條腸粉,質素還可以,咁嘅價錢已唔會有乜要求,所以如要畀貴啲都,我只會買合益泰(10蚊5條)就係2買佢的佢又香又滑!但今次真係食得好失望,腸粉纖瘦(簡直比我平時食的腸粉份量少1半), 仲要唔香唔滑,沒有了以前食。到的豬油香滑!有點鞋口囉!甜醬又稀水咁!只係好在啲醬汁和芝麻可以任落 但啲醬完全冇封蓋,女弓唔衛生囉!尤其今時今日的新冠肺炎問題就更應注意衛生啦!雖然話係深水埗小食店,但唔等於可以咁架嘛!唉。。好失望,以往又香又滑的合益泰腸粉已不在了!咁嘅價錢,我寧願食返元朗5蚊4條好過,仲大條好多啦!唯獨係個白粥幾好,軟綿綿唔水似返個粥!$7算抵食!
唯獨係個白粥幾好,軟綿綿唔水似返個粥!$7算抵食!
2021-02-27