餐廳: 創發潮州飯店
資訊:

2019-05-05 3001 瀏覽
好幾年前黎過呢間店幾次,印象和食物唔錯。幾年後到今日,係有失望嘅。入到去好快手要你點餸。間中幫你換碟。好快收野。食完埋單價錢共718元,比咗720佢,佢問比錢嘅朋友:,朋友好自然好快答話:,亞姐就轉身大聲地向空氣講: , 我地即時不滿佢嘅服務態度。係咪一定要比Tips? 10元20元定係要100幾十先叫滿意? 我地以前係呢間食野一直都無試過咁嘅經驗,加上現在食物還有點退步了。前個星期見到家英哥和Liza姐去過,才想起呢間店好耐無去,生日飯就選擇呢間,因為味道唔錯。結果出來係咁嘅較果。門鱔用咸酸菜煮,但可惜條鱔唔新鮮,令到全碗都唔好食。我最怕食到魚有水銀味,搞到d湯都有。其他餸菜就做得唔錯。門鱔(下圖右)苦瓜黃豆排骨湯(圖上)~出色,入味,唔太咸,好夠味,瓜軟排骨肉也軟。咸雞(下圖左)~出色。皮薄沒肥,肉嫩滑。咖哩鵝紅(下圖左上)~無咖哩味,口感煙韌應屬原創。春菜(下圖中)~出色。菜軟入味唔太咸。麻葉(下圖右)~第一次食,口感粗粗的,亞姐話係高纎食物,未食過可一試,唔難入口。我們還叫咗:炸普寧豆腐~呢個地方嘅豆腐特別出色,好滑,但外皮炸得太脆口,感覺皮厚左少少。葱椒鹽水給你浸豆腐後吃,減

入到去好快手要你點餸。間中幫你換碟。好快收野。食完埋單價錢共718元,比咗720佢,佢問比錢嘅朋友:[要唔要找錢?],朋友好自然好快答話:[唔駛。],亞姐就轉身大聲地向空氣講: [多謝你比两蚊Tips.], 我地即時不滿佢嘅服務態度。係咪一定要比Tips? 10元20元定係要100幾十先叫滿意? 我地以前係呢間食野一直都無試過咁嘅經驗,加上現在食物還有點退步了。前個星期見到家英哥和Liza姐去過,才想起呢間店好耐無去,生日飯就選擇呢間,因為味道唔錯。結果出來係咁嘅較果。

門鱔(下圖右)
咸雞(下圖左)~出色。皮薄沒肥,肉嫩滑。

咖哩鵝紅(下圖左上)~無咖哩味,口感煙韌應屬原創。
春菜(下圖中)~出色。菜軟入味唔太咸。

我們還叫咗:

炸普寧豆腐~呢個地方嘅豆腐特別出色,好滑,但外皮炸得太脆口,感覺皮厚左少少。葱椒鹽水給你浸豆腐後吃,減熱氣。

反沙芋 ~每次來都食,一樣出色。外皮包著白沙糖去炸,一定要一口咬下去才好味。有4粒和8粒選擇。吃到中段時會問你是否有興趣下單,因為他們一次過造。

我們大部份菜都是出去放凍蟹位置下單,所以唔知每碟餸個價錢,佢地也沒主動講。她們也會主動推價貴價餸菜給你選擇。

訂枱時間下午6點,但早左半小時也給你入席。
2019-05-04
慶祝紀念