2016-08-30 220 瀏覽
求其食啲嘢,就揀咗經過N次但冇食過嘅翠湖軒,門外有幾個卡位,都幾有趣,應該係為咗方便駕車或吸煙人士吧. 呢度嘅下午茶只係三十幾蚊左右,都算平. 我揀咗鮮茄排骨濃湯螺絲粉配奶油脆豬炒蛋同熱奶茶,朋友就係麻脆雞扒酸辣米線同凍檸茶. 我嗰份餐睇落幾豐富,除有番茄同排骨外,仲有胡蘿蔔同馬鈴薯,有啲蔬菜感覺好似健康啲啲.排骨,蔬菜同螺絲粉煮得幾腍,湯底係羅宋湯,酸酸甜甜,夠味而冇咩好口渴嘅感覺. 烘到脆脆哋嘅豬仔包上面搽咗牛油同煉奶,炒蛋唔鞋,只係偏油咗啲. 朋友嗰份餐就一般般,米線麻辣度尚可. 不過塊炸雞扒表層炸漿比肉仲要多,乾爭爭咁,朋友笑笑口話好似只係拎塊皮去炸咁.餐飲方面大致正常,食物方面如以鮮茄排骨濃湯螺絲粉配奶油脆豬炒蛋嚟講係唔差同幾抵食,以麻脆雞扒酸辣米線嚟講就感覺唔太良好,揀唔同嘅嘢出嚟嘅差異都幾大.

朋友嗰份餐就一般般,米線麻辣度尚可.