2007-05-21
又與老友衝鋒完後,又要搵地方醫肚,落大雨關係,唯有搵至就腳地方。一入去已我覺得唔舒服,不是地方迫,或者是環境唔乾淨,而是不似原有美式餐廳風貌,與一間普通西餐廳沒有分別。先上熱熱的法包,又係給老友食晒。頭盤併盤-有雞翼、薯皮及炸芝士條,其實三種都麻麻,失敗在唔夠熱。如果要揀一款,我就覺得芝士條最好食,因為是mozzarella做,所以有煙煙韌韌的效果,老友就話雞翼最後;而薯皮焗得較乾身,雖然佈滿芝士,但沒有芝士味。炸雞沙律,全名唔太記得,只記得是好難食,炸雞扒又凍又硬又乾,沙律醬的味道怪怪,老友嫌太更香草味,我就認為有種香薫味,頗難入口。燒羊扒-羊扒好一般啦,唔夠羊肉味。至於配菜有兩支粟米及一大件焗薯,真無法消滅,老友唯有打包。熱朱古力餅配雪榚-是全晚最好食的,凍凍的雪榚,加上暖暖的brownie,一個兩個人份,真係唔多夠喉。不過嚴格來話比之前差o左好多。
先上熱熱的法包,又係給老友食晒。
不過嚴格來話比之前差o左好多。