2021-07-15
#大角咀 大角咀好多小店, 😎搵到一家好光鮮亮麗又乾淨的店, 主打東南亞海南雞, 試試吧! 晚市光顧, 全場滿座, 好彩我哋早一步…💃來一客二人餐再加小食便足夠! 主食選一( 🐷豬頸肉、肉餅、🐖元蹄、肉骨茶)、🐥半隻海南雞、住家湯、🥬青菜、兩碗油飯或🍚白飯 和 🥤兩杯飲品。🤤主食我們選元蹄 (💁♀️店家推介) ~ 好, 要讚下店家! 🤤🤤無介紹錯, 超超超好味! 黏口而不肥膩, 滿滿的骨膠原! 肉質嫩滑, 入口即化, 醃得好入味, 醬汁不會太杰 (我個人嚟講好歡喜😌😌)! 🐥海南雞半隻 ~ 雞肉出奇地嫩滑, 雞皮薄唔肥, 走骨, 我們秒清! 🍚油飯 ~ 好大一碗! 初時以為食唔晒, 但越食越好味, 又唔油膩, 又唔會好爛, 最後, 全碗食晒! 好癲! 🥣老火湯2碗, 可免費轉肉骨茶, 咁梗係轉肉骨茶啦! 偏馬來西亞口味, 無新加坡咁重胡椒味! 用上細排骨, 有杞子、紅棗 (🤤好甜)、大量木耳, 煲得幾夠火喉, 唔會好油膩, 不錯! 🥬菜一碟 ~ 灼菜, 蠔油上! 生菜新鮮! 🥤飲品2杯 ~ 我們選蜂蜜四季春綠茶 & 熱情果茶! 唔會因為套餐就細細杯, 甜度可選! 💁♀️朋友表示已列入飯
🥬菜一碟 ~ 灼菜, 蠔油上! 生菜新鮮!
💁♀️朋友表示已列入飯堂之列!