2015-06-17
吾似得旺角係朗豪坊ge茶木,衣間樓上鋪冇咩人,7點幾去到食飯時間都吾多人,我坐ge位對住門口,一路食到食完都冇人要排隊,nice.其實我對茶木舊大大舊包包同雪糕已經食厭左,佢本身有5~6款衣加都得番3款.其實茶木除左食個一大舊甜品包之外,佢d麵都好好味.今次兩個人食,叫左四樣野.酥炸排骨面$60 排骨好大塊,有一半係冇骨連住,我淨係食個半份...吾食骨.個面係似"手作麵"個種,每條個shape都吾一樣個種,食落都幾好味.個湯咸,食完要係咁飲水啦...但個味係好味ge.酥炸炸雞排面~$60 比起雞個味,我鐘意我份排骨多d.芒果冰淇淋奶凍$4x 個雪糕好味,有少少太甜,入面仲有果肉.奶凍都正,不過我吾鐘意佢用衣d瓶黎整,佢上面個層太甜,一開頭要食好多甜先食到下面d奶凍,但食完個開頭冇曬d甜之後又覺得個奶凍太淡.衣種型式ge甜品...如果可以平均mix就好囉.不過40幾蚊食兩小份野,我覺得幾抵.百香果思慕昔$2x~$3x 好飲,酸甜度nice,係沙冰,好凍...好彩有食熱野,如果吾係就凍死我.佢吾會好甜,當食雪糕食到太甜時就可以飲一啖佢.茶木ge裝潢都算幾有特色,不過以前佢好興個時去得太多次
其實茶木除左食個一大舊甜品包之外,佢d麵都好好味.
今次兩個人食,叫左四樣野.
酥炸炸雞排面~$60 比起雞個味,我鐘意我份排骨多d.
茶木ge裝潢都算幾有特色,不過以前佢好興個時去得太多次,睇多左就覺得冇咩特別lu~
衣到ge冷氣太凍,下次要帶件厚少少ge外套黎.
題外話/補充資料:
茶木是冇得book位的,不過銅鑼灣衣間真係冇咩需要book.