2021-08-30
已經有超過一年沒有去幫襯 (因為之前住酒泉附近, 後來搬走了)今日一行四人(3大一小), 六點去到, 唔使等位, (七點後就滿座了).環境 : 因為防疫關係, 枱少了, 但枱一樣係甘細張, 再加上放了個隔板, 台面更細了.我們點了以下十款野 , 基本張枱太細, 放低四碗烏冬, 已經幾乎無位了 然後後面來的小食壽司, 唔係左攝右攝, 或放係佢地的食品出口處放到凍了才拎來, 叫佢俾多張櫈來放都話唔得.招呼 : 有兩個侍應一個老闆(或經理), 當時才六點, 一半人客, 坐低等舖紙, 等茶, 等碗筷, 乜都要等.落好單, 之前店員會在面前核對一次才拎去入單, 現在直接收走, 結果點了十樣, 漏入了兩樣, 食物 : 點了四客烏冬, 幾款壽司, 雞軟骨, 天婦羅, 蟹子卷, 尤魚鬚, 炸豆腐.帶子壽司, 三文魚腩壽司, 望落大件 食落無味.天婦羅, 好油好油, 應該隔了油才拎來比較好, 下面的紙全俾油浸濕了.炸豆腐, 正正常常.尤魚鬚, 等了大半小時才到, 又係一樣好油.烏冬, 個豬骨湯底好奇怪的白色, 唔知點形容價格 : 總價580元, 由拉麵轉烏冬要加15蚊, 即係個拉麵係零元成本
帶子壽司, 三文魚腩壽司, 望落大件 食落無味.
炸豆腐, 正正常常.
尤魚鬚, 等了大半小時才到, 又係一樣好油.
烏冬, 個豬骨湯底好奇怪的白色, 唔知點形容
價格 : 總價580元, 由拉麵轉烏冬要加15蚊, 即係個拉麵係零元成本架, ? 可能太耐無來, 反正酒泉已經唔係抵食好食了
題外話/補充資料:
六點到, 七點半走, 係店面已經飲了幾杯水, 到晚上十一點仲十分口渴, 即係食物超多味精, 好唔掂.