2016-10-07 258 瀏覽
大家食這間店,在以前係出名平價的麵食。但現在已經增值了。在油麻地係就係好多選擇,但大部分都係歡迎遊客,最平民的煲仔飯,現在都唔再平民,價錢貴,質素難揣摩,我一個人想靜靜地食餐都好似好罪惡,因為佢地好急。今次見到這個平民麵,就試一試啦。首先要寫落單紙:和以前只向員工落單唔同,現在要手寫落單紙,像食車仔麵一樣,有好有唔好,如果有特別要求,其實都要和員工說明,那其實都係要煩到員工,又唔環保,個人唔太欣賞。選擇了麵食,佢地會比返張單你,你可以即時查證有沒有落準確。這個麵好似好大(可能因為個碗大).雲南酸辣其實都幾辣,雖然已經改微辣,下次應該唔會再改,因為都要加四蚊,雲南酸辣有白蘿蔔,呢個好特別呀。還有菜鋪可以添加。服務都算幾好,各姐姐都很勤快,可能有主管在場內睇住,希望可以一直維持。現在有個櫃會放食具,比以前好,以前成日會覺得那個筷子筒好像很污穢。總括:-服務有進步-食物質素有進-設施有進步-價錢就更加進步價錢真係比較貴,一個麵都差不多40蚊。
大家食這間店,在以前係出名平價的麵食。但現在已經增值了。
今次見到這個平民麵,就試一試啦。
首先要寫落單紙:
選擇了麵食,佢地會比返張單你,你可以即時查證有沒有落準確。
生滾雞肉酸辣湯底手攪麵
總括:
-服務有進步
-食物質素有進
-設施有進步
-價錢就更加進步
價錢真係比較貴,一個麵都差不多40蚊。

2016-10-04
5 分鐘 (堂食)