2022-06-11
講起川菜可能好多人都會諗起麻辣火鍋,因為川菜以善用麻辣調味著稱,但係其實想平平地過下口癮,坊間都有吾少選擇,今日食嘅哩間熊貓小雲吞,食物選擇良多,價格合理,令你幾時想食辣都有選擇!芝麻鹽焗雞餐($70),可揀辣或吾辣,滿足不同人嘅需求。雞已經好貼心地做成手撕雞,上面撒滿芝麻,啖啖肉之餘還伴有芝麻同青瓜絲嘅香脆口感,麵底是粗麵,份量合適,一人食剛剛好!涼拌皮蛋(跟餐免費),目測應該有2隻皮蛋嘅量,淋上醋汁,川味無窮,跟餐小菜嚟講系吾錯!雙拼雲吞套餐($47),中意佢可以mix & match嘅concept,從湯底、餡料到麵底,想再加多D餸?都可以滿足到你!我就揀咗酸辣湯底,辣度可以任君選擇,雲吞方面系粟米豬肉餡拼鮮蝦小雲吞,取餐時間到一大碗,有D嚇親~好彩雲吞系一口size,酸辣湯底又醒胃,KO一碗冇難度!麻辣手撕雞($35),啖啖肉,加埋個紅油夠惹味!小食本已準備好在凍櫃中,食客落單後自行取用即可,夠方便又衛生~紅油豬耳仔($38),老公至愛,不過如果份量再多D就更好喇,入口脆脆,一下子就清咗~御翠烏龍茶/雪梨茶(跟餐+$3),食完辣野,飲返啖凍飲好舒服,中意佢吾太甜,淡淡地又清新!
最後,平平地食碗酸辣粉原來30蚊都有交易,下次可以試下!~