2021-04-12
今晚同朋友去食巴辣仔烤魚雞煲,由於時間尚早,唔需要等位,我地被安排坐樓上既位置,店內坐位唔多,如果大家去食都建議訂位穩陣。 上到樓已經聞到濃厚既香辣味道,侍應隨即拿著碗筷在我地面前用滾水淥,幾衛生,仲提我地可以係出面自助區取醬料同埋生果食。 我地今次既目標係食魚,因為雞煲都成日食,叫左原條江團魚$358,要左bb 香辣,每款烤魚都可自選4️⃣款配菜,咁就揀左金菇,豆卜,蓮藕同埋腐竹。魚上枱,侍應主動幫忙拆開條魚,提示要食較薄身個邊先,條魚有經油炸過,不易變鬆散,魚肉肥美且嫩滑伴隨香辣既味道,辣得好過癮,而且骨唔多 ,算啖啖肉,我揀既配菜都好吸味,幾好食。 另外再散叫了鮮滑牛肉 $88,又幾滑喎,都有牛味,份量都算多,朋友話食極都仲有😂 鮮蝦雲吞 $58,都有8粒一碟,味道普通,偏咸 芬達 $12 醬料費 $15/位
鮮蝦雲吞 $58,都有8粒一碟,味道普通,偏咸
芬達 $12