2015-08-21 902 瀏覽
一直好想同chicken去擦海鮮,但又冇咩好推介所以一直冇行動,但我想食海鮮既引已經去到極限!就爆喇!!一於自己行動搵左好多食文,見佢好評如潮,又新開張,一於係你喇!黎到MINI CLUB特別興奮,因為去到門口已知預未著一陣就可以有海鮮餐食~yeah當然chicken因為曾經應承左我,所以要佢破費了~hahaha(奸笑)內裡環境燈光幽暗,令人覺得好有神秘感,而且坐位都係枱吧形式既高度,坐窗邊位可以眺望銅鑼灣既街境最有代表性既特色設計-反轉既巴黎鐵塔,仲要係鮮粉紅色,令人感覺魅惑,因為黎到時間尚早,如果再入夜啲既話,成個環境氣氛會係另一番景象以ipad黎做menu真係夠破費xd不過隨時可以更新依點係做得幾好,一黎我已經揀定左要依個海鮮拼盤喇~其餘既就交比chicken揀xd日式厚燒安格斯牛柳粒,牛柳粒上得最快,而且岩岩黎到果時,我已經流晒口水,引起左我既食慾!每一粒牛柳咬落去都有豐富既肉汁,而且小小既肥膏食落去仲更加惹味,食落唔會覺得好韌,毫無油膩感~ 我會加埋少少既木魚一齊送入口,味道有「咸咸地」既燒汁,咁先稱得上係日式牛柳粒!再者份量都好夠多,粒粒都好大粒,真係要比個good佢!龍蝦
但我想食海鮮既引已經去到極限!就爆喇!!
日式厚燒安格斯牛柳粒
再者份量都好夠多,粒粒都好大粒,真係要比個good佢!
龍蝦汁海鮮意大利飯
龍蝦汁海鮮意大利飯,好可惜既係材料冇海鮮,感覺食得唔化算,偏貴
不過味道唔錯,意大利飯好鮮香,而且食落都幾濃郁,飯好軟熟,份量都足夠,如果有海鮮會更加好!
生蠔拼盤
叫左生蠔拼盤,$148有4隻,而且有得揀蠔既種類,但因為我地唔太熟悉,所以店員幫我地揀左~分別係美國太平洋蠔同法國諾曼第蠔~
法國諾曼第蠔,食落鮮甜而且夠爽,冇乜海水腥味,完全唔會覺得膩,好中意依隻味道同口感
美國太平洋蠔,比較肥厚多肉,口感creamy,有少少海水味,唔錯唔錯
海鮮拼盤
海鮮拼盤,底部會透出藍藍既燈光,底層有好多冰塊保持海鮮既溫度,望住依盤海鮮美食真係心心眼~海鮮包括有龍蝦、睡蟹、鮑魚、青口、翡翠螺、大蜆。份量好多,$288好抵食!
蟹膏
睡蟹,勁多蟹膏!蟹膏香濃又香口,味道咸得黎鮮口,但肉質偏散碎,食落唔夠過癮
海鮮拼盤
鮑魚,爽口彈牙,肉質肥美夠煙韌;青口,普普通通,未算最鮮,有咬口;翡翠螺,肥美肉厚!而且食落超鮮甜好食,微微既海水味可以更加突出佢既鮮;大蜆,蜆肉好飽滿,咬落多汁,多幾粒就好~龍蝦,肉質勁彈牙,而且仲有厚厚既一層蝦膏,真係回晒本~食得好滿足xd
oreo cookies
COCKTAIL,我平日基本上唔會點飲,因為我唔好酒,但見佢係以OREO為主既COCKTAIL,所以都想去試下呢種配搭~
飲落去酒味都幾濃,但因為OREO甜味加上真係食到粒粒OREO碎既關係,飲落去唔單止接受到浸酒精味,仲反而幾享受甜得黎有小小酒精既感覺,
唔太喜歡酒精既朋友都可以一試,話唔定會令你由唔喜歡飲酒變為享受COCKTAIL
virgin colada
日式厚燒安格斯牛柳粒