2021-08-01
老實說一向對旺角通菜街食肆的印象不太好,但有晚真係好熱好攰,是但見到有間新淨企理的西餐廳就入咗去,點知又對呢個壞印象挽回點分數😂.話說肥 Pat先生遲咗半個鍾先到(記落小氣薄), 我同靚女店員話上菜先,佢話唔緊要等埋佢先啦,如是者重覆咗2次,超級多謝靚女店員的耐性同好友善的服務態度💯.🟥前菜:蕃茄莎莎醬配烘法包 🍅🟧餐湯正常地跟烘法包,但配上蕃茄莎莎醬,別有用心✨✨!! 必食推介!! ✨✨🟨烤焗芝士蟹肉牛油果🥑 🟩 蟹肉沙律配牛油果絕配☺蟹肉的鮮甜配牛油果的清新~不過食完都有少少飽😂.🟦德國咸豬手配酸椰菜🐷🟪堅有驚喜❗個皮超級脆但唔會乾硬,帶少少脂肪的膠質,一點都唔覺肥,而且切開豬手粉嫩好稔,配埋個黑醋非常開胃😋2個人可以清哂~.🟫伯爵茶奶凍配焦糖脆脆及雪糕☕🟫超級香的伯爵茶奶凍,夠滑但略嫌實咗 DD,但整體好好食☺.⬛飲品:Fruit Punch & Cookie Sweetie ⬜Fruit punch正常,唔會太糖水甜🍹Cookie sweetie其實係朱古力雪香混入 oreo碎,配埋雪糕簡直拾回童真咁😍i like it!.
🟥前菜:蕃茄莎莎醬配烘法包 🍅🟧
餐湯正常地跟烘法包,但配上蕃茄莎莎醬,別有用心
✨✨!! 必食推介!! ✨✨
🟨烤焗芝士蟹肉牛油果🥑 🟩
🟦德國咸豬手配酸椰菜🐷🟪
🟫伯爵茶奶凍配焦糖脆脆及雪糕☕🟫
超級香的伯爵茶奶凍,夠滑但略嫌實咗 DD,但整體好好食☺
Fruit punch正常,唔會太糖水甜🍹