2015-09-20
要搵呢間野好容易一個唔小心就行過左,因為佢係要行入一個巷仔架!見到門口大大個字寫「東京食堂」同見到隻Minions就代表你到啦!蒲燒鰻魚飯,呢個係店員推薦架,未食已經聞到香噴噴,水準應該唔差!先食一啖飯,再試一啖魚,個燒汁好加分,食到出面貴架日本餐廳既鰻魚飯味,仲有d配菜係幾正!之後叫左個烏冬配芝士吉列雞柳,呢個咬開就唔會有芝士拉絲既效果,但食落去芝士味又真係有喎!雞柳就中規中矩啦,有少少改善既空間個巑岐烏冬就真係正,本身以為會係就咁一個湯烏冬,點知呢間好細心咁加左好多新鮮既菜,好岩女仔食,烏冬亦煮得岩岩好,唔會過淋,每條烏冬都會食到湯底既醬油味,正熱辣辣既天氣當然要配番杯蜂蜜紅菜飲下啦,大大杯,夠清涼,岩哂搵路搵到熱哂既我地。呢間野feel到店員佢地係好有heart去經營,而且好親民會同你傾計,作為日本菜黎講佢相當平民價,而且質素唔差,一定會再黎多多支持下小店!
先食一啖飯,再試一啖魚,個燒汁好加分,食到出面貴架日本餐廳既鰻魚飯味,仲有d配菜係幾正! 之後叫左個烏冬配芝士吉列雞柳,呢個咬開就唔會有芝士拉絲既效果,但食落去芝士味又真係有喎!雞柳就中規中矩啦,有少少改善既空間 個巑岐烏冬就真係正,本身以為會係就咁一個湯烏冬,點知呢間好細心咁加左好多新鮮既菜,好岩女仔食,烏冬亦煮得岩岩好,唔會過淋,每條烏冬都會食到湯底既醬油味,正 熱辣辣既天氣當然要配番杯蜂蜜紅菜飲下啦,大大杯,夠清涼,岩哂搵路搵到熱哂既我地。