2024-11-23 61 瀏覽
掛住台灣一於試試呢間巷仔內,有震驚到我竟然侍應係台灣人,非常友善呢🧡餐廳環境裝修採用溫和風格,感覺放鬆舒適,入面有自助飲料區,提供冰水、冬瓜茶同綠茶,實在係好貼心嘅安排🥰⭐️古早味香腸肉燥便當 $68份量好大,表面仲有隻溏心蛋同好多配菜,肉燥味道香濃,肥瘦均勻,香腸多汁,甜甜地都唔錯。🌟炸甜不辣 $40甜不辣真係食親台灣嘢都要叫,唔似魚蛋咁悶,魚漿總係帶住惹味調味,口感柔軟得嚟又有彈性,矛盾但就係咁盞鬼,食到一半又有甜甜地嘅餘韻,好食🤪🌟炸花枝丸 $40而台灣嘅花枝丸又唔知點解永遠特別香口,鮮味十足,唔洗蘸醬都好夠味,天然又好食🌟手撕巨無霸炸半雞 $118係成餐飯最期待嘅嘢食,即叫即炸都等咗一陣,一上枱原來半隻都幾大隻🤩雞皮金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,手撕雞嘅時候啲雞油係咁滴出嚟😝佢嘅調味唔會過重,恰到好處,有少少鹹香味去襯托炸雞嘅原汁原味。-餐廳提供炸雞嘅時間有啲特別,星期一至五兩點後先供應,而星期六日就全日供應,想食嘅話要留意啦。⭐️炸雞塊香腸便當 $73便當同樣有溏心蛋同好多配菜,搭配2-3塊大炸雞塊,肉肉份量好夠🤩堆成個小山丘好吸引,男仔都夠飽,味道係經典酸酸哋嘅台式風味。-整體嚟

⭐️古早味香腸肉燥便當 $68

🌟炸甜不辣 $40

🌟炸花枝丸 $40

🌟手撕巨無霸炸半雞 $118

⭐️炸雞塊香腸便當 $73
整體嚟講呢間台式餐廳嘅小食價錢好抵食同埋係餐廳唔收加一!