2018-08-08 66 瀏覽
記得有次週末偶然經過首都商場發現有週末限定市集,入面有好多唔同嘅小手作攤檔,充滿文青氣息。早排又咁啱係openrice見到原來市集嘅位置就係呢間以郵遞做主題嘅文青cafe入面,於是就約了係附近返工嘅朋友來食晚飯。餐廳無特別間隔一個舖位出來,所以感覺好開揚,一入到餐廳就見到滿佈postcard嘅牆身同落地嘅大黑板,我同朋友忍唔住兜下圈周圍參觀一輪,先再揀了係tatami範圍坐到地下嘅坐墊上。餐廳採用自助點餐,我同朋友叫了個蜜桃巴拿馬煙肉水牛芝士沙律同all day breakfast share食。沙律菜十分新鮮爽脆,另外仲配有好多粒鮮甜多汁嘅車厘茄,淋上酸甜嘅黑醋額外清新開胃。煙肉嘅選材亦都不錯,不會太油又有鹹鮮味,最鍾意嘅都係夾係中間嘅一層水牛芝士,同煙肉永遠係絕配!另外嘅all day breakfast賣相吸引,份量亦十足,分別有齊腸仔、煙肉、炒野菌、炒蛋、沙律及牛角包。整體嘅用料都不錯,大量嘅沙律菜抵消了肉嘅油膩,牛角包偏硬而不油。飲品方面,餐廳嘅選擇眾多,我同朋友分別叫了杯baileys chocolate及coffee frape,邊飲邊寫意地坐係地上暢談大滿足!

蜜桃巴拿馬煙肉水牛芝士沙律

All  day  breakfast