2024-09-20
就嚟去到秋天,又係個露營嘅好時間啦。😆逢親去露營最期待嘅除咗就係欣賞大自然景色同埋日出日落之外更重要就係點樣煮得一手正嘅嘢食。😋除咗有碳水嘢之外,而家仲興起燒肉。露營都要食吓好嘢補充吓野外生活嘅所需要體力。😛如果冇咁多架撐嘅話喺銅鑼灣仲開咗一間露營🏕️主題嘅餐廳完全可以俾大家感受一下露營嘅氣氛同埋感覺, 😌順便仲可以嘆吓$688 賞月套餐,仲有和牛可以食添😋呢個套餐就包含咗宮崎和牛五款,🥩其中就有宮崎肉眼(大大片嘅肉眼非常鮮紅嘅顏色再配上線條分明嘅油脂紋燒起上嚟特別香,而且油香四射,越食越上癮)🥩之後仲有宫崎西冷(設成薄片之後呈現霜降嘅感覺、粉嫩嘅顏色同埋細緻嘅油脂紋肉味更加濃郁)🥩另外仲有宫崎赤身肉(最飽滿嘅肉感同埋比較瘦少少,但係同樣都係非常嫩)🥩以及仲有本日特選宫崎和牛二款,而本日精選就有牛小排同埋牛腹腩,🥩每一個部位所感受到嘅就係有好大嘅唔同,但係最簡單嘅食材當然就係要用最原始嘅做法咁樣原汁原味就係最享受🥩另外圍住個爐亦都會有一圈前小食同埋刺身等,❤️🔥符合晒露營食嘢嗰陣時都係要為埋一齊聚住。🔥佢哋嘅天婦羅主要都係有南瓜同埋蝦,而且寫起上嚟熱辣辣炸粉亦都炸得相當嘅脆同埋薄完全好少
宮崎和牛五款
呢個套餐就包含咗宮崎和牛五款,
宮崎和牛五款
佢哋嘅天婦羅主要都係有南瓜同埋蝦,而且寫起上嚟熱辣辣炸粉亦都炸得相當嘅脆同埋薄完全好少油膩感。🍤
刺身就視乎時令而作出選擇而今期就係三文魚油甘魚劍魚腩同埋赤蝦,🍣厚厚嘅一片食起上嚟更加滿足🍣
喺夏天當然唔少得就係冰冰涼涼嘅梳打啦🍹而呢一度亦都有得揀一系列唔同嘅口味當中最多人嗌嘅就係巨峰同埋乳酸咁就可以中和晒上面咁滿足同埋口感咁飽滿嘅和牛同埋日式嘅食材啦🍹
露營生活
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓