2024-07-25
最近先知道原來長沙灣附近開咗一間主打健康餐單嘅 cafe,雖然呢排減緊肥,但係都想食cafe,到時就同朋友去試吓秘製冬蔭青口海鮮蝴蝶粉:呢個推薦必叫,辣度唔算強勁,但係非常惹味,汁帶少少酸味,想再酸啲嘅話可以擠多啲青檸汁,蝴蝶粉煙靭黃金草慢煮雞胸忌廉意粉:呢款意粉只有淡淡嘅忌廉味,比較似炒意粉,偏油,雞胸簡單烹煮過蒜香奶油青口:奶油味唔會太重,而且有淡淡的蒜味,唔會蓋過青口嘅味道,有少少酒味,旁邊嘅蒜蓉法包加埋汁一齊食仲好食我哋一共叫咗兩款燕麥奶昔,入口唔會好稠,燕麥似乎已經被打成碎,牛油果青瓜啤梨羽衣甘藍燕麥奶昔比較清新,青瓜味比較明顯,生可可藍莓香蕉燕麥奶昔飲落係朱古力香蕉嘅味道,但係非常淡,而且我哋揀走糖仲更加健康添,介紹上面寫有排毒嘅功效👍