2024-07-16
.之前經過尖東站見到已經想試‼️但咁啱上次非常趕時間冇買到🥲今次又經過😆一定要買黎試吓🤤呢間布丁燒係由葵廣開始做起,而家係香港已經有4間分店啦👍🏻原來呢間舖係由一對專誠去台灣學藝👩🏻🍳的夫婦👩❤️👨開設嘅,有好多唔同創意嘅口味😋所有布丁燒都係呦呦🦌鹿鳴每日新鮮出爐㗎💯口味仲好有特色㗎❤️🔥 今次試左開心果🍮布丁燒好濃郁香醇嘅開心果香味🤤唔會過份甜🖐🏻配埋焦糖真係好夾💯由焦糖🥛牛乳🍮布丁➕芝士🍰蛋糕而成甜得黎唔會膩口感仲好有層次架🆙每個布丁燒上面都有一d鼓勵既字句😍食法都唔簡單㗎🤔要跟住步驟食🤩倒出布丁燒的方法👇🏻1️⃣焦糖整齊在杯底2️⃣拿起布丁杯,搖一搖,將最底啡色的焦糖搖上來3️⃣見到焦糖在杯的四邊散開就OK了最後反轉個布丁燒,用力捏一捏個杯倒落個碟到,就可以食用喇🤤真係名正言順嘅散水餅🖐🏻🌊山浪手工港式奶茶🥤呦呦鹿鳴特別同山浪奶茶 @mtwaves 合作,山浪為這次合作特地調配的回甘茶膽👍🏻帶來了一款全新口味的布丁燒一「港式奶茶布丁燒。茶走」‼️奶茶好香好滑😍好岩我口味@deerliciouspudding🦌呦呦鹿鳴布丁燒📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界 3069 T5-T6號舖📍銅鑼
今次試左開心果🍮布丁燒
@deerliciouspudding
🦌呦呦鹿鳴布丁燒
📍銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖
📍旺角T.0.P商場MTR/樓層K01-02
📍尖沙咀河內道 18號K11購物藝術館 B2樓7號Koisk
#散水餅 #開心果 #台灣夫婦 #茶走 #foodie #blogger #育兒親子樂