2005-06-09
昨天在openrice 看完燒鳥的食評於是兩口子計劃於火間土晚飯後去食串燒一去到燒鳥門口真係覺得有點"up dup"本來都有諗過不如唔好入去食lor..因為都無乜人係到食野..不過最後都決定入去試下啦..又唔係好貴..而且食評又幾好!~我地選擇左座係熱些少的出面..(其實入面的房間亦唔見得好涼喎..)一坐低就發現..哇..檯面痴立立..好似唔係好乾淨..攪到有d唔自在..um..咁都算啦..於是我地就叫左以下的串燒:- 鰻魚x1 -->好唔掂呀! 上檯時竟然係唔熱的!有無攪錯呀!- 魷魚x1 -->都係好唔掂呀! 上檯時都係唔熱,只係暖暖地!- 雞軟骨x2 -->ok好食..因為似係有燒過同埋係熱的!- 多春魚x1 -->ok好食..係細條d啦- 雞腎x2 -->ok- 餃子雞翼x1 -->ok啦. 不過d汁好salty喎..(飲品:青島Beer一樽..注意..我地兩口子發覺佢d水好似有d怪味所以先至叫beer..但係佢俾我地的柸係有油係面..aiya..好dirty呀! >_<)老實講, 我地兩個人都好失望..雖然係價錢
於是兩口子計劃於火間土晚飯後去食串燒
一去到燒鳥門口真係覺得有點"up dup"
- 多春魚x1 -->ok好食..係細條d啦
- 雞腎x2 -->ok
老實講, 我地兩個人都好失望..雖然係價錢平但係d串燒就並唔係各位食家講到咁好食.. 我可以講係唔好食lor..
最重要係地方細都唔緊要..地方最緊要乾淨啦! 如果老闆係一直都維持係這個水平, 我都唔明佢點解會做得住呢..
失望..失望!