2020-11-01 4225 瀏覽
今日同老婆嚟中環行街shopping順便食lunch, 本身諗住去landmark cafe, 後來老婆話想試下新嘢,係3/F見到間米之蓮recommend意大利廚身開嘅CIAK,於是二話不說入去試吓,入內都覺得裝修同環境都好靚,坐低之後第一時間幫襯個廁所,都係咁靚同衛生。跟住點左兩個set course, 麵包其實好食可惜凍冰冰同埋黑醋唔靚,頭盤係smoked salmon carpaccio同angus carpaccio整體都可以,main course我老婆點左Trenette with clam, 蜆有幾隻有砂,不能接受。我自己點左個Parma Ham Pizza,可以pizza餅底太厚。兩個人埋單連支9百幾蚊,其實價錢唔貴,不過質素未如理想,有點失望⋯⋯
Angus  Carpaccio
Smoked  Salmon  Carpaccio