2022-09-03 1792 瀏覽
《陳根記》今日收咗工晚餐同老公一齊去食陳根記,聽晚呢間餐廳係沙田好出名,當然要試吓係咪好正啦,去到舖頭門外已經好多人排隊入座,好彩早到咗唔洗5分鐘就入到去,坐低後職員比咗個qr code我地自己落單。芒果一口脆係舖頭好出名嘅甜品,啱啱炸起嘅酥皮外層炸到熱辣辣,食落好酥脆,而裏面個芒果略嫌炸完都係太冰,底層有cream墊底,食落冷熱交融。原味手撕雞有海蜇、火腿、青瓜、大量雞絲,配旁邊嘅醬汁一齊食,食落酸酸甜甜帶少少辣好開胃。香煎蠔餅賣相好吸引,蠔好肥美大粒,炸得好香脆,配埋魚露一齊食令到蠔餅好鮮味。砵仔焗魚腸面頭佈滿香脆嘅油炸鬼食落脆卜卜,裏面嘅魚腸食落有啲腥同好苦,對呢個砵仔焗魚腸好失望。紅燒豆腐食落淡而無味,好似無落鹽,唔值得推薦。
《陳根記》

砵仔焗魚腸

紅燒豆腐
食落淡而無味,好似無落鹽,唔值得推薦。
砵仔焗魚腸
芒果一口脆