2015-09-09 2829 瀏覽
仲記得好幾年前,有一次經過上還行過見到有間西式甜品店,見出面睇落都幾吸引,抱著希望入左去食,結困失望而回。幾年之後,跟同一樣嘅人,走到同一地方,卻發現已換上一間新餐廳,新的面孔。走進一看,餐廳裝修簡約,環境光猛,跟餐廳名都幾配合,令人真係有feel 到有taking a break嘅感覺。Menu除有set之外,當然有得散叫同埋有甜品,餐飲Menu以營養標籤嘅style 設計,簡單得黎都幾見心思。熱香餅漢堡細個次次去M記都會食熱香餅,因為我好鐘意熱香餅鬆軟既口感,見到叫熱香餅漢堡個名咁得意就點黎試下。底面兩層係鬆軟既熱香餅,中間有鹹香既煙燻火腿,頂層有太陽蛋,刺穿太陽蛋,蛋汁流落去,充滿蛋味。加埋楓糖漿,又鹹又甜,感覺特別。魔鬼心太軟,朱古力脆脆,雪糕外脆內軟既心太軟,切開後朱古力漿慢慢流出黎,朱古力味濃郁,再加上旁邊既雪糕同朱古力脆脆,一冷一熱,口感豐富。令次抱著希望入左去食,好彩有驚喜而回。當中個熱香餅真係超讚﹗一個好好嘅改良,充滿新意。呢個break似乎都幾充實。