2015-05-16 1265 瀏覽
於星期四晚book定星期六跟朋友的二人晚餐聚會,我book左6:30,其實之前無食過呢間野,但見評價唔錯,而且朋友要求要坐得耐用來傾暑假旅遊的行程計劃,我睇佢個feel估佢sell休閒風,應該唔會趕住埋單卦,於是就扑槌決定試呢間!我地遲左10分鐘到,一入到去侍應已經好快手帶我地入座,然後遞上menu,跟住我地就開始揀食物。其實除了Steak外,其他主菜都是需要+$20才配餐的,配左餐就有餐飲、餐湯同餐包,個湯係南瓜濃湯,十分濃郁;餐包好特別,外形是法包頭,但內層是粉紅+白色,我食落竟然有玫瑰香味!?跟住上了我地點的幾樣菜式,我同朋友share來食,叫了兩道主菜+一個小食,每道主菜+$20跟餐,我認點都會跟餐的,餐飲可選當天餐廳定的花茶或咖啡、檸檬茶之類的,我地兩個都選了花茶,是凍飲的芒果xx茶(一時唔記得⋯),味道ok!我地係二人枱,枱仔細細,侍應好細心咁幫我地先收起兩杯水,再幫我地移好d食物,服務好周到!其實上菜上的好快,但我地一食完就開始傾旅行行程,本來一入座時侍應說用餐時間是1.5小時,當時我心想:「大鑊!點傾野?」但朋友說睇下佢一陣有無客等位,佢應該唔會趨客埋單既~果然,我地由

海星cushion

羅勒蕃茄皇帝蟹腳意粉,幾好味,清清地~
薄燒美國肉眼牛肉漢堡,但當晚竟然無哂漢堡包皮,變做厚多士,雖然賣相都好別緻,但我諗漢堡包皮的質感應該會好D!
香辣水牛雞翼

我地係二人枱,枱仔細細,侍應好細心咁幫我地先收起兩杯水,再幫我地移好d食物,服務好周到!其實上菜上的好快,但我地一食完就開始傾旅行行程,本來一入座時侍應說用餐時間是1.5小時,當時我心想:「大鑊!點傾野?」但朋友說睇下佢一陣有無客等位,佢應該唔會趨客埋單既~果然,我地由未夠7點坐到9:30,都無人趨我地,可能佢仲有位啦,仲不時幫我地添水,最難得的是,之前收起我地杯水的侍應在我地用完餐後,拎番杯水俾我地,佢竟然記得邊杯打邊杯!😱👍

最後我同朋友帶住滿足的心情離開,d侍應都好有禮貌咁同我地打招呼,整括而言,這是令人滿意的一次用餐,朋友都話我無介紹錯!
2015-05-16
羅勒蕃茄皇帝蟹腳意粉,幾好味,清清地~
  • 意粉