2019-11-19
又嚟到希雲街搵食,見到shari shari隔離新開咗呢間《Felice Cafe & Pasta》,門口有連儂牆,一睇就知道係要懲罰架啦!舖仔細細,但嘢食絕對唔馬虎。得一位侍應,所以招呼未必好周到,但侍應嘅服務態度好好,又有為咗自己未必招呼到你而道歉(洗咩吖😚)。叫咗兩個晚餐,分別配有餐湯/沙律、主菜、餐飲,質素高但價錢實惠,叫套餐仲平過喺menu散嗌🤣,抵!#1 - 沙律新鮮沙律菜上淋上黑醋汁,為你開開胃口😋#2 - 主菜牛油果卡邦尼意粉 ($79)卡邦尼意粉人見人愛,呢到仲要配埋牛油果呢隻super food🥑!牛油果熟透軟腍,為簡樸嘅卡邦尼添上一點新鮮感同口感。意粉夠晒多汁,而且面頭灑上芝士粉,芝士味濃郁😋巴馬火腿火箭草薄餅 ($78)薄餅份量唔算好大,分成六份。薄底,脆口。面頭搽上茄醬,仲有芝士、parma ham同火箭菜,配搭得宜。如果火箭菜上再淋上少許黑醋汁我會更加鍾意😍#3 - 餐飲我哋冇叫餐飲,反而散嗌咗茶飲,兩杯都唔錯。蝶豆花白桃梳打 ($26)蝶豆花梳打夠晒吸睛。芝士奶蓋荔枝紅茶 ($32)芝士奶蓋濃郁,不過原來奶蓋唔係好配荔枝味紅茶🤣All in all, 值得
舖仔細細,但嘢食絕對唔馬虎。
#1 - 沙律
新鮮沙律菜上淋上黑醋汁,為你開開胃口😋
#2 - 主菜
牛油果熟透軟腍,為簡樸嘅卡邦尼添上一點新鮮感同口感。
意粉夠晒多汁,而且面頭灑上芝士粉,芝士味濃郁😋
巴馬火腿火箭草薄餅 ($78)
薄餅份量唔算好大,分成六份。薄底,脆口。
如果火箭菜上再淋上少許黑醋汁我會更加鍾意😍
#3 - 餐飲
我哋冇叫餐飲,反而散嗌咗茶飲,兩杯都唔錯。
蝶豆花白桃梳打 ($26)
蝶豆花梳打夠晒吸睛。
芝士奶蓋荔枝紅茶 ($32)
芝士奶蓋濃郁,不過原來奶蓋唔係好配荔枝味紅茶🤣
All in all, 值得嚟食!
Menu: