2025-01-25 0 瀏覽
一個週末晚上,我喺網上發現呢間海鮮酒家,感覺幾唔錯,就帶埋我家人一齊嚟呢度食晚餐。當時點咗幾樣嘢食,第一個就係羊腩煲。呢個係放喺砂鍋煮嘅,端上嚟時,香味撲鼻而來,睇落就好有食慾。羊腩燉得軟腍,非常入味。呢邊嘅炭燒乳豬睇落好正,擺盤又靚。乳豬烤得好脆,肉又嫩。我家人食嘅時候,仲聽到脆皮喺嘴度被咬嘅聲音。之後我哋仲點咗一盤伊面,呢個伊面係配芝士龍蝦。龍蝦肉配埋佢哋調嘅芝士醬汁,配埋伊面一齊食,食完仲想再食,好滿足。服務員端上一盤青菜,臘味炒芥蘭。新鮮嘅芥蘭配埋咸香嘅臘味,係我哋之前未試過嘅味道,非常特別又好食。最後,我哋仲點咗幾瓶啤酒配埋。呢餐真係食得太滿足,太過癮啦。無論係羊腩煲定係乳豬,配埋啤酒真係太滿足啦。呢間舖頭嘅嘢食都令我哋回味無窮,期待下次聚餐可以再嚟試多啲菜餚。