2025-02-22 0 瀏覽
可以帶狗狗去食點心的地方真係唔多,朋友約我來這裏嘆茶仲話可以帶埋佢隻狗狗來咁得意?嚟到真係環境好正喎,可以對住海嘆點心,主子又可以同主人一齊坐,好chill!點咗呢幾樣點心,真係每一樣都值得細味。🔸蝦餃:傳統嘅蝦餃,皮薄而有彈性,晶瑩剔透,可以清晰噉看到裡面嘅蝦仁。咬落一口,蝦肉鮮甜多汁,咬勁十足。🔸燒賣:皮薄而有韌性,包裹住嘅豬肉同蝦仁,調味恰到好處,鹹甜適中。🔸菜苗餃:用新鮮嘅菜苗做餡,搭配上啲香菇同埋木耳,口感爽脆,味道清甜。🔸蒜蓉粉絲蒸鮮魷:新鮮嘅魷魚,搭配上蒜蓉同埋粉絲,蒜香濃郁,粉絲吸收咗魷魚嘅鮮味,而魷魚則係爽口彈牙。🔸焗叉燒包:外皮焗到金黃酥脆,一口咬落,叉燒嘅甜鹹香味同埋多汁嘅肉汁就會流出來。🔸蘿蔔絲酥餅:外皮酥脆,層次分明。裡面嘅蘿蔔絲切得細膩,味道鮮美。🔸韭菜金錢蟹盒:外皮炸得金黃酥脆,咬落一口,香氣四溢,口感豐富。

點咗呢幾樣點心,真係每一樣都值得細味。