2008-07-26
早兩日同埋幾位舊戰友聚舊午膳, 而地點就有人提議黎呢間食店, 由於師傅從來都未黎過, 所以都幾開心可以有機會一試!由於呢幾日監房工作比較繁重, 所以師傅都遲左少少先到, 去到竟然未齊人, 但好彩已經柯打左點心, 又唔知點解d時間啱啱好, 當d點心一到其他人亦相繼到達! 點心都柯打左好多, 有蝦餃, 燒賣, 牛柏葉, 牛肉蒸腸粉, 叉燒蒸腸粉, 炸魷魚, 油菜同炒飯等等, 坦白講點心真係冇咩特別, 加上師傅真係冇咩胃口, 所以更加覺得冇咩邊樣係必食, 但亦都唔係幾差, 點心唔算太油, 都可以; 而氣氛好好, 令師傅非常舒服! 總括黎講食物質素都可以, 環境就幾舒服, 而服務態度友善, 價錢唔算太貴, 四個人埋單三百幾, 加上呢餐唔使錢, 更加抵食; 師傅難得同班舊戰友吹吹水, 呻下苦, 話咁快就一粒鐘, 真係歡樂時光過得特別快; 而呢一餐師傅之意絕不在吃, 所以亦希望下次能再黎呢間食店試多次, 笑臉唔會比住, 下次睇真d先啦!