元朗|寿司源 Omakase (晚餐)朋友介紹元朗有一間幾好食,價錢合理既Omakase 晚餐🤓 今次就揀咗 $1280 嘅套餐,全程同師傅有好多交流,主動介紹每一款食物同調味細節,好好嘅體驗呀~前菜有香甜嘅蕃茄仔,當造嘅螢光魷魚同螺 ,師傅教我哋依次序進食。-刺身環節既野生伊佐木,用柚子皮同酸汁中和油膩感,帶出一份清香。-北海道北寄貝,師傅好用心咁製作左兩種食法。灸燒更加濃味,多一重享受。-師傅喺我哋面前將海膽、毛蟹蟹肉攪拌好,見到已經流晒口水😋👏🏻呢個係不敗嘅組合,兩者味道好夾。壽司環節開始。白蝦:打頭陣,充滿蝦既香氣,咬落去比較黏口帆立貝:鮮甜可口,加點清新香氣烏賊墨魚:用烏魚子嚟配搭,味道幾特別池魚:薑蔥同池魚本身都比較濃味,味蕾嘅刺激同享受😋北海道縜蝦:面頭原來全部都係蝦膏,濃郁之選!拖羅:熟成七日嘅拖羅,呢個冇想像中咁膩,魚味為主。拖羅:熟成十四日嘅拖羅,油香大滿足。北海道海膽:非常鮮甜,新鮮!手卷:有三種食材,海膽同三文魚子喺口腔爆發😋 然後再有赤身嘅魚味湧上黎~金雕立鱗燒賣相靚仔,外層卜卜脆;鯖魚個外皮燒得超靚!最後食埋甜品!開心!
元朗|寿司源 Omakase (晚餐)

壽司環節開始。
白蝦:打頭陣,充滿蝦既香氣,咬落去比較黏口
帆立貝:鮮甜可口,加點清新香氣
烏賊墨魚:用烏魚子嚟配搭,味道幾特別
池魚:薑蔥同池魚本身都比較濃味,味蕾嘅刺激同享受😋
北海道縜蝦:面頭原來全部都係蝦膏,濃郁之選!

拖羅:熟成七日嘅拖羅,呢個冇想像中咁膩,魚味為主。

拖羅:熟成十四日嘅拖羅,油香大滿足。

北海道海膽:非常鮮甜,新鮮!

金雕立鱗燒賣相靚仔,外層卜卜脆;鯖魚個外皮燒得超靚!

最後食埋甜品!開心!