2023-04-03
平時係香港既cafe你地就去得多,唔知你又去過呢間以「哈利波特」為背景主題既樓上cafe又試過未🤪 鋪頭落足心機佈置,側邊整好幾層哈利波特既lego🔥 牆上仲有成排魔杖 同 9 3/4既月台打卡位❤️🔺食物🔸 暴走矮豬怪(焗西班牙伊比利亞黑毛豬扒)$208上枱就見到好多肉扒上油脂分佈,反哂光🤩食落肉質腍身😍 唔錯👍 配埋香草汁 大大降低油脂感 如果冇咁肥膏嘅話會食得開心啲🤪.🔸港口匙(意式三文魚帶子燴意大利飯)$118海鮮配有鮮味帶子、三文魚🥢 醬汁口感像奶油濃稠😍 米粒食落煙韌 口感層次唔錯✨.🔸 爆爆吞(煎蛋芝士薯條)$68勁正 隻蛋流哂心❣️ 配埋薯條、芝士 配搭好match🍽 準備好熱氣 你就可以叫🤣.🔸macha & cheese cake餐廳仲做緊優惠✅如果係FB或IG打卡,就會送一客甜品😍除左macha同cheese cake仲有chocolate味揀🥰.🔺飲品🔸 奶油啤酒 Butter Beer $50無酒精版 相信有睇Harry Potter既粉絲都好熟悉 呢款係Cream Soda😍 用左雪碧 另加啲cream係上層 味道唔錯🤪👍幾盞鬼.➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
🔺食物
🔸 暴走矮豬怪(焗西班牙伊比利亞黑毛豬扒)$208
上枱就見到好多肉扒上油脂分佈,反哂光🤩
食落肉質腍身😍 唔錯👍
配埋香草汁 大大降低油脂感 如果冇咁肥膏嘅話會食得開心啲🤪
🔸港口匙(意式三文魚帶子燴意大利飯)$118
🔸 爆爆吞(煎蛋芝士薯條)$68
勁正 隻蛋流哂心❣️ 配埋薯條、芝士
配搭好match🍽 準備好熱氣 你就可以叫🤣
🔸macha & cheese cake
🔺飲品
🔸 奶油啤酒 Butter Beer $50
另加啲cream係上層 味道唔錯🤪👍幾盞鬼
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
自私評分:🌕🌕🌕🌕🌗
自私評論:旺角有咁多款樓上cafe,呢間都算我去過咁多間最特別🤪 打卡一流 除咗舖頭啲裝飾,細心到呢menu 野食位都有用心design 過❤️ 所以我覺得去品嚐一餐美食,除咗食物嘅本質,員工嘅服務態度都好關鍵💯相信你去食過呢一間就會體會到🥰
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖