2017-12-18 830 瀏覽
第一次帶埋bb食泰國菜。首先讚一讚泰聚可以電話預約,同提供媽媽們最關注最中意既ikea bb凳。我地兩大1b去,bb食自攜食物。覺得泰聚既食物好大份,結果我地係食唔曬要打包。我地叫左6樣野加兩支啤酒,$6xx埋單~冬蔭公湯唔錯,幾香,酸味足夠但唔會好辣,唔係好食到辣既人飲都冇問題。泰式蝦醬炒通菜好大碟!老公表示好好食,唔會太咸焗蒜蓉包又香又脆,推介。我地叫左細既泰式小食拼盤,點知好大份,一共5種唔同食物!醃肉碎生菜包就偏辣,我地揀左豬肉,應該係炒豬肉碎期間已經加左辣椒粒,所以就算冇食到一條條嘅辣椒仍然食到辣味,我自己唔算好食得辣,所以食唔曬呢碟。而泰式炒金邊粉就中規中矩,打包左番屋企第二日先食。環境唔錯,乾淨企理。食飯當日晚上天氣得十一度,知道我地有bb同行,安排左室外較暖既近牆位置比我地,加上食物熱辣辣,係餐廳就盤戶外都暖番曬
第一次帶埋bb食泰國菜。

我地兩大1b去,bb食自攜食物。覺得泰聚既食物好大份
,結果我地係食唔曬要打包
。我地叫左6樣野加兩支啤酒,$6xx埋單~
泰國象啤

冬蔭公湯

泰式蝦醬炒通菜好大碟!老公表示好好食,唔會太咸
泰式蝦醬炒通菜

焗蒜蓉包又香又脆,推介
焗蒜蓉包

我地叫左細既泰式小食拼盤,點知好大份
,一共5種唔同食物
泰式小食拼盤(小)

醃肉碎生菜包

而泰式炒金邊粉就中規中矩,打包左番屋企第二日先食。
泰式炒金邊粉

生日
冬蔭公湯
泰式蝦醬炒通菜
焗蒜蓉包
泰式小食拼盤(小)