餐廳: 紅城冰室
資訊:

2019-10-01 1620 瀏覽
日期:9月27日人數:1人因為要單獨去銀行一趟,所以就自己一個人快快手手食個午餐。來到銀行附近嘅機利文新街,喺呢間冰室咁啱有一個位,就入咗去食。來到冰室當然要點一個常餐嚟考牌啦。常餐裏面有豬扒公仔麵、蔥花炒蛋、丹麥多士、同埋一杯飲嘢。轉凍飲加$3。先講豬扒公仔麵,豬扒煎得好香,但比較細塊,切左啲骨之後剩返好少肉。公仔麵略為林左少少。但值得一讚嘅係碗湯好熱,仲幾濃幾好飲 (餐廳聲稱係金寶湯)。蔥花炒蛋方面,食落去係熱嘅,所以應該係即炒,雞蛋本身幾香,加埋蔥花感覺唔錯。最後係丹麥多士,比一般多士鬆軟,加上麵包新鮮,當然好食啦。凍檸茶我冇影相,但係比一般茶餐廳要大杯少少。餐廳裝修正正常常,服務都算及時,冇乜挑剔。我食完之後餐廳都冇即時趕我走。總括而言,食完個常餐感覺好滿足。係可以嚟再次encore嘅冰室。
日期:9月27日
人數:1人