2019-04-06
平時最鍾意食常餐,今次嚟到依間好多人食嘅餐廳,附近果幾間出名嘅常餐就係排隊排到天昏地暗。。不過竟然比我識到依間質素我自己認為非常之高嘅餐廳一心入到黎係食常餐,所以揀咗個番茄叉燒通粉加炒蛋腸仔多士,另外都揀咗蕃茄牛肉通粉加炒蛋餐肉多士好值得一讚嘅係,店員非常之有禮貌,呢一樣野好多茶餐廳都做唔到佢個多士係新鮮整嘅,啲牛油自己已經用得7788,加上夾少少佢嘅炒蛋,好好食佢個炒蛋唔會整得好老,有少少流質,好滑好好食個人認為牛肉比叉燒好食,牛肉佢用野那到佢好林,叉燒相對上比較瘦同靭,不過要值得一讚嘅鞋,個湯底本身自己已經好有好多好多蕃茄肉平時茶餐廳嘅蕃茄湯,感覺上只係罐頭加水,依個佢真係加咗好多好多舊蕃茄落去,好有誠意!總括嚟講,依間茶餐廳除咗多人嘅時候座位非常之迫,佢嘅常餐質素我覺得佢係香港數一數二嘅餐廳,我會再返嚟幫襯