2023-02-01
西營盤 一人創意拉花咖啡小店🎩店主帽子先生好有心思 每杯咖啡都會留意客人 畫出唔同圖案 真係好驚喜☕️我地就收到戴帽嘅熊仔同埋為食嘅史迪仔🐻👦🏻袋掛住左隻史迪仔 真係畫得好似樣😎咖啡香滑易入口 用幾種咖啡豆mix過😋 $35推薦scone ($15 each)Scone好香 好鬆軟 配上果醬同自家製嘅cotton cream 必點😋曲奇揀左朱古力 屬於外脆內軟曲奇 煙韌得黎好有朱古力味 甜甜地🍪酥皮窩夫餅 配煙肉芝士 $60好有創意 帽子先生話佢試過好多唔同配搭 發現擺酥皮落去夾料 食落會平均D 改善咗夾牛角包上下唔平衡口感酥皮食落去唔會好油 夾出黎嘅窩夫熱辣辣🤩其實黎呢度除咗嘢食好食之外 都係因為俾帽子先生對嘢食嘅一份堅持吸引到而黎一開始睇到佢IG 介紹小店嘅野食嗰份創意同埋心思 喺香港好少有嘅藝術家性格🤣🤣決定喺香港開一間一人嘅咖啡小店已經唔容易 做開飲食嘅就一定知道一腳踢會好忙碌價錢亦都唔貴 實屬難得Menu可以㩒入帽子先生IG度睇👀📍 帽子珈琲 西環德輔道西294號寶立閣地下交通方面 搭電車喺水街落 行一兩分鐘就到或者搭地鐵行4分鐘左右
我地就收到戴帽嘅熊仔同埋為食嘅史迪仔🐻
👦🏻袋掛住左隻史迪仔 真係畫得好似樣😎
咖啡香滑易入口 用幾種咖啡豆mix過😋 $35
推薦scone ($15 each)
酥皮窩夫餅 配煙肉芝士 $60
酥皮食落去唔會好油 夾出黎嘅窩夫熱辣辣🤩