2022-09-08
幫襯勁買💛 東京街日本料理💡@hksushi_tokyostreet以為土瓜灣係舊區會淨係得舊式茶餐廳,但原來都有唔同菜式嘅小店💈 行過見到東京街,感覺有啲熟口面🤣 上網search先知原來有幾間分店,堂食同淨做外賣都有🛒 之前旺角分店仲發生過大火上過新聞😭 而家慶祝葵芳分店開業,買滿$330即減$50🤑Menu上嘅食物多到睇到好暈😂😂 前菜沙律、刺身、壽司 (壽司都分6左款:怪獸壽司、花之戀、火炙、軍艦、卷物、手卷)、自選魚生丼🍣 有選擇困難嘅可以直接揀刺身、壽司拼盤、鮮生丼同壽司定食🍱 唔想食生冷野嘅可以選擇和食或者炸物🍤 部份食物仲有會員價,scan個QR code就可以免費入會🥳店員推介話怪獸壽司系列係最受歡迎嘅🎖 雖然價錢係以單件計算,比其他壽司更高,但同時魚生嘅份量係更多更厚切,入口口感更豐富如果覺得薄切無法令人滿足,就一定要試🤫為咗保證食材新鮮,大部份食材都係日本直送,每日貨量有限✈️極尚四色丼 🍀 $98三文魚|劍魚|活赤背|池魚魚生新鮮足料,三款魚各有兩片🔪 配多兩舊玉子同蟹柳,珍珠米撈埋粒粒青瓜,營養均勻🥒 三文魚最厚身,油潤肥美🐟 好有光澤嘅橙紅色活赤背,肉質爽厚,
東京街日本料理💡
@hksushi_tokyostreet
為咗保證食材新鮮,大部份食材都係日本直送,每日貨量有限✈️
極尚四色丼 🍀 $98
三文魚|劍魚|活赤背|池魚
魚生新鮮足料,三款魚各有兩片🔪 配多兩舊玉子同蟹柳,珍珠米撈埋粒粒青瓜,營養均勻🥒 三文魚最厚身,油潤肥美🐟 好有光澤嘅橙紅色活赤背,肉質爽厚,味道鮮甜,配埋片檸檬就更提鮮🍋 池魚肉質偏細緻爽口,就連貴價食材劍魚都有🤓
疫情下嗌外賣已經成為大家嘅習慣🥡 呢度嘅外賣自取有9折,加上因為係即叫即做,所以大家唔想嚟到要等嘅話,可以預先電話落單,嚟到就有得即刻拎,岩曬爭分奪秒嘅香港人⏰ 餐廳仲有冰袋提供,天氣咁熱都唔怕啦❄️ 仲好貼心咁提供埋豉油碟,食嘅時間就便方便啦🫙
支持良心小店💛