幫襯勁買💛MOBIN ❇️根據Urban Dictionary,MOBIN一詞指someone who is super attractive and handsome🧔🏻‍♂️望到個menu係咪有種熟悉嘅感覺,早排去完「蟲二」覺得好唔錯,今次嚟到同區嘅姐妹店🗺咁岩唐樓門口都有個同樣綠色嘅賓館招牌,好彩跟住樓梯大大個MOBIN貼紙先冇唔小心撳錯鐘仔🔔墨綠色嘅工業風,闊落嘅空間,貨櫃壁版作牆身,大大個掛板櫃掛滿五金工具🛠 同埋一樽樽五顏六色發酵緊嘅水果酵釀🍋德x港x墨 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅🌮Pork Knuckle Slices |Homemade Sauerkraut | Mozzarella Cheese | Cheddar Cheese Quesadilla | Guacamole | Salsa | Sour CreamQuesadilla係款非常經典嘅墨西哥餡餅,以圓形薄身嘅酥餅包住餡料,飽肚又香口🫓 有香港台灣德國墨西哥嘅配搭,又或者素菜都有🌽 呢款fusion菜可以試晒餐廳兩樣名物 - 醃漬紫椰菜同燉煮德國豬手,豬手酸菜就係德國餐廳食過啦,但呢個combo放係餡餅到又試
幫襯勁買💛

MOBIN ❇️

德x港x墨 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅🌮

德x港x墨 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅

Quesadilla係款非常經典嘅墨西哥餡餅,以圓形薄身嘅酥餅包住餡料,飽肚又香口🫓 有香港台灣德國墨西哥嘅配搭,又或者素菜都有🌽 呢款fusion菜可以試晒餐廳兩樣名物 - 醃漬紫椰菜同燉煮德國豬手,豬手酸菜就係德國餐廳食過啦,但呢個combo放係餡餅到又試過未🤓 椰菜嘅酸香係當中好突出,再點埋清爽嘅salsa醬同開胃嘅guacamole🥑

芝士蕃茄醬烤肉腸配MOBIN醃椰菜🥘

芝士蕃茄醬烤肉腸配MOBIN醃椰菜

烤肉腸粗身又份量多,肉香滿滿🌭 名物酸紫椰菜再次出場💜 配搭芝士同油脂較多嘅肉腸都唔覺油膩🧀

紐約芝士蛋糕 配自家製龍舌蘭焦糖醬🍰

紐約芝士蛋糕 配自家製龍舌蘭焦糖醬

同「蟲二」一樣,自家製嘅醬料係佢地料理嘅其中一個gimmick✨

龍舌蘭係一種墨西哥當地嘅植物,因為佢嘅葉片同硬核都有多種用途,而被中南美洲嘅原住民族認為為天神嘅恩賜🌵 同蜂蜜或者楓糖醬相比,龍舌蘭含果聚糖,因此呢款純素食品升糖指數較低📉

芝士蛋糕味道濃郁,口感creamy,配上帶少少酒香嘅焦糖醬,難怪稱之為drunken cake🍸

青檸薄荷氣泡水🌱

青檸薄荷氣泡水

薄荷葉並唔係單單作裝飾品,加入大量搗碎咗嘅薄荷葉,釋出更多汁液同香氣,更添涼爽🌬 清新又酸甜的口感絕對係炎炎夏日嘅代表☀️

Dirty☕️

Dirty

店員小心翼翼咁為我地送上呢杯Dirty,咖啡同牛奶嘅分層效果先可以keep到☝🏻

之前一直都因為風味太強烈而麻麻地墨西哥菜,但係呢到mix & match嘅fusion料理令我大大改觀🥹

支持良心小店💛
德x港x墨 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅