2021-08-15
星球蛋糕已經興左一段時間 一直都未試過 咁岩有朋友生日 但又冇訂蛋糕 即興買返個蛋糕黎慶祝一下 但又諗唔到買咩蛋糕好 咁岩朋友就提議買個星球蛋糕 細細個幾特別 又未食過 上網睇冇得預訂 我地大約晏晝五點幾去到葵涌廣場 星球蛋糕既味道已經得返四款 本身有好多隻味 但大部分已經寫住Sold Out左了 當日得返Oreo 抹茶 開心果同埋布朗尼 咁我就揀左Oreo麻糬 應該幾多人會中意Oreo味 價錢係$98蚊一個10cm星球蛋糕 當日去到仲可以揀外層既顏色 有粉紅色 藍色同埋紫色 星球蛋糕既外形已經好令 好吸引到人影相 外層係白朱古力做既雲石面 個殼會比較硬身 敲個陣都敲左好幾下先爆開 入面仲會隨機包埋一隻公仔 最上個層係有啲Oreo餅碎 之後就有啲Oreo Cream 中間有啲海綿蛋糕 最底層就係麻糬 麻糬好滑身 好重奶味 食落煙煙韌韌 整體黎講 呢個星球蛋糕買得過 好平好抵挽 睇得又挽得 又可以影相 賣相好吸引 味道係唔錯 不過我地覺得甜左少少 細細個每人食少少已經好夠 個Size好岩幾個人一齊食 值得一試