2018-06-28 341 瀏覽
星期六放假做24孝男友同女朋友行街,食晏時間我地就系附近搵左間樓上餐廳食野,銅鑼灣人多搵到位唔洗排隊真係好好,呢間餐廳地方好大,夠晒寬闊!是日午餐有成8種唔同既選擇,豬、牛、雞、魚樣樣齊,種類好多樣化!我就叫左個皇袍雞扒飯,咁大塊雞扒啱晒食肉獸既我,雞扒外層煎得好香脆,d雞汁仲包住系肉入面,肉質嫩滑,咬落去好juicy...完全無雪藏味。雞扒下面仲有雞蛋,雞蛋炒到好滑,索埋d雞扒汁好香!之後仲叫左碟菜心,菜心新鮮清甜,唔會黃晒或者煮完又煮搞到淋晒!跟餐叫左杯凍檸樂都只係加$3,呢間餐廳雖然系銅鑼灣,但佢地既價錢真係好抵,最緊要係食物有質素,幾平都好,唔好食免費都無用😝