2019-11-05 2471 瀏覽
上網留意到isquare入面有間平價上海野,早幾日收工就去左試下😍 上海野呢個價位嚟講係尖沙咀呢個地段真係叫平,性價比好高!餐廳座位都闊落,佈置簡單,坐落都好舒服!上海野當然唔少得小籠包同擔擔麵。呢到小籠包好多唔同款式,有傳統有蟹黃有香辣,甚至連朱古力同芋泥都有😂 我地就揀左蟹黃,小籠包夠熱,入面嘅蟹黃都唔少,食到香嘅蟹黃味。至於擔擔麵,呢到嘅唔似平時嘅湯麵,係擔擔撈麵,所以湯唔算好多,味道偏辣🤭花生醬味較淡,所以睇個人喜好啊小食方面叫左個醉雞同鹵大腸。醉雞上碟有條參同杞子係上面,醉雞唔係平時食嘅一舊舊有骨,而係雞肉切片!食落好方便,唔洗吐骨。大腸方面清洗得好乾淨,份量都多,鹵得都好入味,唔會太鹹。另外仲叫左豬肉餡餅、蔥油拌麵同三杯雞。餡餅可以揀牛肉或豬肉餡,上枱熱辣辣,咬開好多汁爆出嚟,好好食!蔥油拌麵係上海幼面,拌上肉碎,個人就覺得可以多d醬汁,會更惹味至於三杯雞份量都多,亦都係偏辣,味道唔錯!

上海野當然唔少得小籠包同擔擔麵。

小食方面叫左個醉雞同鹵大腸。

另外仲叫左豬肉餡餅、蔥油拌麵同三杯雞。

至於三杯雞份量都多,亦都係偏辣,味道唔錯!
2019-10-23