2021-09-22 1034 瀏覽
這間食店都幾進取。有一次八號風經過該店都見有開門,這個情況就有好有壞啦對食客就當然係好事。但員工就可能辛苦啲囉不過這個問題都未必係我哋三言兩語解決。這間台菜店在開店初期都好多故事。很多人都在網上稱這間店嘅風格類似香港某一間台灣店。都係一句各有各說,不便評論。我想介紹嘅係佢哋嘅下午茶。我選擇佢哋嘅原因都係因為見到下午茶推薦。這裡不用加一、不用收茶錢。點選食物多少就計多少。這裡有一個超抵嘅下午茶餐只限星期一至五 價錢超抵 所以我開頭都唔係太相信 但都抱住一個試吓嘅心態 這三樣嘢都係下午茶里嘅內容 有主食、前菜和甜點 三樣都算合格 不過滷肉飯都係差啲 唔係太夠汁水 飯嘅份量就夠多 玉米腐皮卷就不過不失 都算合格嘅前菜有泰式辣醬配合 有點似泰菜最後嘅一個甜品 真係會令你覺得很開心那些芋圓很Q彈 有唔同口感和味道一套一人下午茶就係上圖這樣老實講這個餐真係一點都唔飽肚只可以講只可以令你唔太肚餓 不過都合格下次有機會就再試令一個餐P.S外賣都可以 唔需要加外賣盒錢
對食客就當然係好事。但員工就可能辛苦啲囉

這裡有一個超抵嘅下午茶餐
滷肉飯