2019-05-25 858 瀏覽
好少黎到慈雲山搵食,見到呢間鋪評價唔錯就黎試下。我個人就幾鐘意食上海野,今次呢間明顯係做街坊生意,鋪頭唔算大,入面係用幾張圓鋪,所以空間比較窄,我地2個坐左係角落位,比較迫。野食方面,我地叫左個酸辣麵跟4粒小籠包既餐,再加一個紅燒魚柳飯。先講個麵,正正常常,個酸辣湯用料都好足,個人鐘意再酸少少。小籠包就係熱辣辣,皮較厚,但湯同肉汁就非常多,湯汁好鮮甜。個飯我要左菜飯,佢唔會有好油既感覺,我幾鐘意。魚柳係即炒,佢呢款係用左蒜末,茄汁去做(個汁係紅色),上枱仲係出晒煙,味道方面佢好濃,甜甜地咁,不過用黎送飯都尚可以。跟餐仲有杯豆漿,豆漿豆味好濃,唔係死甜果款,應該係自己煲,個人黎講好滿意😍價錢方面好親民,份量都好大,2個人埋單100蚊都唔洗。

。個飯我要左菜飯,佢唔會有好油既感覺,我幾鐘意
價錢方面好親民,份量都好大,2個人埋單100蚊都唔洗。