2022-05-19
去嗰陣記得行樓梯唔好搭𨋢😂以任食火鍋嚟講,200中左右價錢比較親民,平日$218 兩小時任食 星期六日 $228 2小時任食首先會上咗任食雞煲先,味道惹味,啲雞都整得入味,食完可以揀定邊爐湯底,總共有 8款,我今次揀咗相對而家少見嘅沙嗲湯底。平時呢啲價錢都係食丸食肉多,而呢個價錢已經有幾多海鮮揀,例如係白鱔片、吊桶仔、墨魚片、青口、帆立貝、花枝片同海蜆,都幾多海鮮選擇~會歸類比較平價入門價錢嘅火鍋選擇個人覺得白鱔片同脆魚腩、花支片、吊桶仔都會想叫完再叫,白鱔片肉質彈牙味道較鮮,脆魚腩就爽口啲,吊桶仔都好爽~花枝片滑嘟嘟咁任食想食靚啲嘅牛大概 TOTAL 會貴少少,不過有靚啲嘅牛可以揀,例如係:美國安格斯牛頸脊美國極黑和牛美國國榖飼封門柳另外仲會特別送美國安格斯牛小排同澳洲M6和牛個人覺得送呢兩款明顯最好食啦,澳洲M6和牛嘅雪花睇得出特別靚,食落油脂香味都特別出,相對係最嫩滑而任食款式嚟講,美國國榖飼封門柳好似最出色,牛味最濃,肉質比較軟熟,另外兩款相對就比較爽口。最後都有甜品可以任揀,我揀咗玄米茶同海鹽雪糕~呢度坐位都幾多,都適合一大班人食,平日人唔多唔使留位都應該可以有位~
美國安格斯牛頸脊
美國極黑和牛
美國國榖飼封門柳
另外仲會特別送美國安格斯牛小排同澳洲M6和牛
最後都有甜品可以任揀,我揀咗玄米茶同海鹽雪糕~ 呢度坐位都幾多,都適合一大班人食,平日人唔多唔使留位都應該可以有位~