2024-11-25
小妹同豬今晚去咗佐敦逸東美食廣場搵野食🤗呢度係靚版既food court🥰 入到去已經見到「牛響度」😍麵館,專為牛肉愛好者而設,主打湯麵🍜拌麵及飯😋 招牌有沙茶鮮牛麵、慢煮牛舌麵、沙茶牛三寶麵、蟹黃熱拌手工麵、慢煮嫩滋手撕雞麵、炸邪惡滷水豬大腸等等,非常多選擇😎沙茶金錢肚湯麵🐂🍜$54呢款沙茶金錢肚牛味好香,金錢肚肉質柔軟綿密且有咬口,份量亦不少,湯麵吸收哂濃郁牛肉香味,每條刀削麵都掛滿醬汁🥸牛腩熱拌麵🐂🍜+拾香椒麻🌶️$57呢款拌麵醬有三款,包括:拾香椒麻、招牌蔥油和焙煎胡麻~今次就擇咗拾香椒麻,每條麵都掛滿麻中帶香既味道,刀削麵口感同樣煙韌👍🏻配料同樣豐富,半隻溏心蛋、青瓜絲、蘿蔔絲、蔥花和莞茜…牛腩淋身,好入味,整體更加惹味🤤嫩滑炸豬扒飯🐖🍚$54豬扒厚度適中,炸得酥脆嫩,食落好爽嫩多汁,一咬開除咗香脆口感外,配埋甜甜既醬汁,非常好送飯😆白桃果冷泡茶🥤跟餐$12呢款手工冷泡茶茶味夠濃與白桃味相得益彰,唔會太甜,清新解膩🫶🏻百香果冷袍茶🥤跟餐$12另一款手工冷袍茶加咗百香果汁, 味道香甜,好有秋天感覺❄️洛神花樣🥤跟餐$12最後一款手工冷袍茶:洛神花樣以酒紅色呈現,味偏淡而不甜,生津止
沙茶金錢肚湯麵🐂🍜$54
牛腩熱拌麵🐂🍜+拾香椒麻🌶️$57
嫩滑炸豬扒飯🐖🍚$54
白桃果冷泡茶🥤跟餐$12
百香果冷袍茶🥤跟餐$12
另一款手工冷袍茶加咗百香果汁, 味道香甜,好有秋天感覺❄️
洛神花樣🥤跟餐$12
最後一款手工冷袍茶:洛神花樣以酒紅色呈現,味偏淡而不甜,生津止渴又幫助消化,真心不錯🥰
以food court 黎講,價錢合宜,食物有質素,搵位超容易,性價比高👏🏻難怪除咗紅磡總店外,而家又多呢間分店😆